Spaladium Arena postaje vaterpolska pozornica

Spaladium Arena kao središnje mjesto zbivanja 35. Europskog prvenstva u vaterpolu koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. godine, polako dobiva obrise prave vaterpolske pozornice. U tijeku je montaža ugradbenih bazena koji će krajem ljeta ugostiti creme de la creme europskog vaterpola i iznjedriti nove europske prvakinje i prvake.
“Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen.

Montaža će trajati točno mjesec dana, nakon čega će uslijediti i završni radovi, a sve kako bi svim sudionicima, ali i posjetiteljima omogućili da uživaju u pravom spektaklu krajem ljeta u srcu Dalmacije“, istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

“Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen.

U Spaladium Areni već na veliko odzvanjaju zvona mehanizacije, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2,20 metara što daje ukupan kapacitet za 1 980 000 litara vode koja će ga napuniti. U maloj dvorani Spaladiuma bit će i manji bazen za zagrijavanje ekipa, dužine 25, širine 18 metara, s dubinom također 2,20 metara. Volumen malog bazena iznosi 990 000 litara. Dok bazeni dobivaju svoje konture, podsjećamo da su ulaznice za vaterpolski spektakl u suorganizaciji LEN-a i Hrvatskog vaterpolskog saveza u prodaji online i na svim prodajnim mjestima Adriaticket – a. Za sve željne nezaboravnog doživljaja, kao i one koji žele biti jedan dio mozaika Europskog prvenstva, pozivamo da nam se pridruže i ispune prijavnicu za volontiranje ovdje.

Pozornica u Spaladiumu se slaže, maskota Roko je u punom pogonu, svakodnevno na zadatku sudjeluje u radovima te jedva čeka dolazak brojnih navijačica i navijača sa svih strana Europe, selfieje, autograme i puno dobre zabave. I zato, budite i vi dio ove veličanstvene vaterpolske priče krajem ljeta.